I love amigurumi


Segons la wikipèdia un amigurumi és una tècnica japonesa que consisteix en fer petites figures de ganxet. Diuen que forma part de la cultura kawaii que vol dir bonic i que en català modern entenem perfectament: que wai! Segons la tradició cada amigurumi té una ànima que fa que ens reconforti ens moments difícils i que ens acompanyi en el nostre dia a dia…


Fa un parell de setmanes em vaig apuntar a un curs que fan a Lola Botona per aprendre la tècnica i sí, em vaig enganxar al ganxet trobant-ne un món de possibilitat per crear joguines artesanes, com ens agrada a nosaltres, fetes amb amor.

De moment he començat amb les pilotes i cercles per fer un movil. Ara el gran pas: nines, animalets, pastissos…Naturalment per posar-los en la maleta de la nostra Mary Poppins!

El 17 de novembre la Casetta muntarà el seu primer taller a la llibreria italiana “Le Nuvole”: contacontes amb titelles fetes amb amigurumis, “Cappuccetto rosso & co”.

Ja us he parlat de Bruno Munari. Ho que no he esmentat en el darrere post són les variants que aquest gran dissenyador va a fer amb el personatge de la Caputxeta, jugant amb el conte i creant la Groga, la Verda i la Blanca. Cada una amb la seva aventura.

Tot i ser en italià, us esperem a tots…italianini o no ;)

La experiència d’ escoltar i veure la animació de les Caputxetes podria ser encara més rica…

No hay comentarios: