Diario Poppins: pasta de sal casera

Aquesta setmana a la Casetta a casa teva hem fet "el pa", la pasta de sal.

 És pot fer servir a partir del any i mig/ dos anys i afavoreix:
  1. el desenvolupament de la psicomotricitat fina
  2.  l'estimulació del tacte
  3. l'experimentació lliure


Per una banda és molt més tova que no pas la plastilina comercial i per tant és fàcil manipolar-la;  per l'altra banda és més neta i menys fastigosa del fang i per tant pot ser  més agradable tocar-la.


Per a mi és molt important:
- Preparar-la davant dels nens, perquè vegin el procés i a ho millor et vulguin ajudar :)
- Tenir uns materials per poder "treballar-la" i fer empremtes amb:
petxines, la mitat de les pinces per a tender la roba  (sense el fill de ferro), pots de fusta...poques coses però de gran efectes!
- No caure en " jo ( i repeteixo: "JO" ) et faig un cargol, mira que bonic és mi cargol", i  deixar que vagin experimentant per ells mateixos amb totes les sensacions produides pel tacte.
Es deixin sorprendre dels efectes de la seva manipulació, sense cap mena de finalitat.

El nen aprén per observació i imitació:
Si tu estàs  treballant la pasta amb ells, ficant-hi els dits, fent trosos... totes les accions que faràs no li passaran desapercebudes.
Segur voldrà fer com a tu, i no et caldrà dir-li " Mira, fes així!".
Millor:
" mira, si faig així surt...ohhh (quina sorpresa per a tu també)!"

Hi ha lloc també per la imaginació:
el pa recorda la cuina...un cuiner, un pastisser, una tarta de no aniversari...
....i la lògica:
 pilotes grans  i petites, botifarres llargues i curtes.



Ingredients:
1 tassa de sal marina fina
2 tasses de harina blanca
1 tassa d'aigua tibia










Si posem una petxina a sobre, empenyem una mica i l'aixequem...


 ...sorpresa! Mira que surt! Una altra petxina.


Més sorpreses :)






No hay comentarios: